Cvrčci i mravi pomažu


Categories :

Na inicijativu odgojiteljice Ane Butine, roditelji i zaposlenici Dječjeg vrtića ” Cvrčak i mrav” pokrenuli su tijekom studenog i prosinca 2020. godine akciju namijenjenu Odjelu za hematologiju i onkologiju Dječje bolnice Kantrida. Akciji su se odazvali brojni roditelji i zaposlenici vrtića. Prikupljeno je 53 kompleta posteljine i 20 plahti raznih veličina. Uz donaciju, mali pacijenti dobili su i slatke poklone kojima su vrtićarci razvedrili  njihove bolničke dane.

Djelatnici vrtića, Ana Butina, Jasna Car i Darko Balas su 21.1.2021. g. predali donaciju djelatnicima Dječje bolnice Kantrida. Dočekala ih je predstojnica Klinike za pedijatriju  prof. dr. sc. Jelena Roganović sa svojim suradnicima i toplo se zahvalila svima na svemu što je prikupljeno i naglasila da će ova donacija pomoći malim pacijentima da se ugodnije osjećaju u bolnici.  Djelatnici vrtića iskazali su svoje zadovoljstvo što su mogli pomoći ovoj djeci i zahvalili svima uključenima u ovu hvale vrijednu akciju.

Ovo je prva takva akcija namijenjena Dječjoj bolnici Kantrida, ali ne i posljednja. Zaposlenici vrtića će, uz suradnju s roditeljima, svake godine prikupljati potrebna sredstva namijenjena dječjoj  bolnici i tako pokušati zaposlenicima bolnice i  malim, najtežim bolesnicima barem malo olakšati bolničke dane.