MAŠKARANA DOGAĐANJA U VRTIĆU

Tradicionalno obilježavamo period maškara u našem vrtiću. Svaki tjedan imamo maškarane zabave u vrtiću na kojima plešemo, pjevamo i jedemo fritule. Sudjelovali smo na dječjim karnevalskim povorkama u Crikvenici, Rijeci i Grižanama sa maskom Mići graditelji. Djelatnici vrtića će 26.02. sudjelovati na snimanju emisije ČaSkalica na Kanalu Ri u kojoj će predstaviti rad vrtića i maškarane običaje u vrtiću.

14.02.2019. vrtićki objekt u Triblju po običaju je posjetila krabunosna skupina Zbrda Zdola iz Grižana. Donijeli su pregršt slatkiša malima, a vrtićarci su im predali lijepu masku izrađenu od prirodnih materijala i jednu zahvalnicu. Zbrda zdola predvodio je njihov kapetan Željko Blažičević i on je pozdravio vrtić. Pjesnik i član kumpanije Mladen Barac zaželio je kroz stihove svima puno zdravlja, osmjeha, veselih igara i pjesme. Ispred vrtića pozdravila ih je ravnateljica Dajana Jerčinović i zahvalila im na dolasku, podsjetila da već 10 godina dočekuju ovu veselu skupinu koju karakterizira maškaranje po staru, odnosno čim ružnije to bolje.

Do kraja maškara očekuje nas još 5.02.2019. paljenje mesopusta i maškarana povorka u Triblju te posjet Bribirske parade vrtiću u Bribiru.

Maškarana događanja ove godine prati znakovita poruka koja objašnjava izbor zajedničke maske, a glasi:

MIĆI GRADITELJI 

VELIKI  SMO DELAVCI IAKO SMO MALI

TREBA NAN SAGRADIT VRTIĆ

KAKO BI SI NUTRA STALI. 

ZATO SMO BEZ PUNO MUKE 

ZELI STVAR VA SVOJE RUKE.

DA BUDE STVAR VELA

ULOVILI SMO SE VELOG DELA. 

AL SI POMALO KAD SNAGU UDRUŽIMO, 

CIGLA PO CIGLA I NASTAT ĆE ZGRADA VELA, 

BIT ĆE NAM TADA SRETNA DICA 

A I OPĆINA CELA. 

A SAD ŠALJEMO LIPI POZDRAV VAMA SVIMA

MORAMO SE POŽURIT JER MALO VRIMENA IMA!