POČETAK PRILAGOĐENOG RADA VRTIĆA

Sukladno odluci Vlade Republike Hrvatske, Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu te Uputama za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 za ustanove ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja, Dječji vrtić ”Cvrčak i mrav” započinje s postepenim otvaranjem vrtića od ponedjeljka 11.svibnja 2020.
Djeca koja imaju povišenu tjelesnu temperaturu, respiratorne simptome poput kašlja i kratkog daha ili koji su pod rizikom da su mogli biti u kontaktu s osobama pozitivnim na COVID-19 (primjerice u kućanstvu ili u ustanovi) ili su pod sumnjom da bi mogli biti zaražena s COVID-19 ostaju kod kuće te ih roditelji/skrbnici ne smiju dovoditi u ustanove. Činjenice iz prethodne dvije rečenice, kao i činjenicu da se radi o djetetu s oba zaposlena roditelja te ne postoji druga mogućnost zbrinjavanja djece, kao i to da je roditelj upoznat s ovim uputama u cjelini, roditelj potvrđuje pisanom izjavom ravnatelju ustanove prije uključivanja djeteta u ustanovu.

Sukladno uputama, odgojno-obrazovne skupine formiraju se sa najviše 9 djece. Nakon formiranja skupine djece, 14 dana od početka primjene ovih uputa uključujući neradne dane (11. – 24. 5. 2020.) ne primaju se nova djeca u skupinu.
Roditeljima će u ponedjeljak 04.05.2020. biti dostavljen UPITNIK – ISKAZ INTERESA RODITELJA koji su svi roditelji obavezni ispuniti i ispunjenog vratiti isključivo na mail adresu roditelji.cvrcakimrav@gmail.com najkasnije do srijede 06.05.2020.
Roditelji koji nemaju drugu opciju nego dovesti djecu u vrtić moraju se pridržavati sljedećih pravila:

  • PRIJE DOVOĐENJA DJETETA U VRTIĆ RODITELJ JE DUŽAN O TOME TELEFONSKI OBAVIJESTITI RAVNATELJA (ILI DRUGU ODGOVORNU OSOBU) ISKLJUČIVO DAN RANIJE U PERIODU OD 8.30 DO 12 SATI – zamjenica ravnateljice Iva Baldo Karlić 099/2420704 
  • PREDBILJEŽBE ZA POLAZAK U VRTIĆ 11.05.2020. VRŠIT ĆE SE 8.05.2020. U NAVEDENOM TERMINU 
  • RAVNATELJ (ILI DRUGA ODGOVORNA OSOBA) OBAVLJA RAZGOVOR TELEFONOM PREMA UPITNIKU U PRILOGU – pogledajte ga OVDJE kako biste znali odgovore na postavljena pitanja tijekom telefonskog razgovora
  • RODITELJ JE DUŽAN OVJERITI IZJAVU O RADNOJ OBVEZI OBA RODITELJA I NEMOGUĆNOSTI ZBRINJAVANJA DJECE NA DRUGI NAČIN TE OBAVEZNO  DOSTAVITI IZJAVU U VRTIĆ PRVOG DANA POHAĐANJA VRTIĆA
  • AKO JE DOLAZAK U VRTIĆ ODOBREN, RAVNATELJ (ILI DRUGA ODGOVORNA OSOBA) DAJE UPUTU RODITELJU  O DOVOĐENJU I ODVOĐENJU DJETETA TE OSOBNIM STVARIMA KOJE JE POTREBNO DONIJETI ZA DIJETE. UPUTE ZA DOVOĐENJE DJETETA MOŽETE PROČITATI OVDJE.
  • RODITELJI KOJI PLANIRAJU KORISTITI DEŽURSTVO VRTIĆA OBAVEZNI SU SE SVAKI DAN JAVITI NA NAVEDENI BROJ TELEFONA I SVAKI DAN SE ISPUNJAVA UPITNIK.

Organizacija rada prilagođena je epidemiološkim mjerama i uputama izdanima od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.Zahvaljujemo na razumijevanju i poštivanju svih mjera i uputa te prilagođenom načinu rada vrtića.
Za sve dodatne informacije smo na raspolaganju putem mail adrese vrticcvrcakimrav@gmail.com .