Početak radionica za roditelje Rastimo zajedno

Ove pedagoške godine u našem vrtiću provodit će se radionice za roditelje Rastimo zajedno. Svrha Programa je omogućiti protok informacija, znanja, vještina i podrške koji roditeljima koriste u ispunjavanju njihovih roditeljskih odgovornosti te promiču osobni rast i razvoj kompetentnosti roditelja i djeteta.

Glavni cilj Programa je stvoriti poticajno i osnažujuće okruženje u kojemu roditelji s voditeljicama radionica i s drugim roditeljima: razmjenjuju ideje o načinima na koje žive svoje roditeljstvo, upoznaju bolje sebe kao roditelja, prepoznaju načine na koje se odnose prema svojem djetetu te doznaju i za druge moguće načine odnošenja prema djetetu. Također se upoznaju sa znanstvenim stajalištima o razvojno poticajnoj interakciji roditelja i djeteta, kao i o roditeljstvu na dobrobit djeteta i roditelja. Program radionica s roditeljima “Rastimo zajedno” sastoji se od jedanaest dvosatnih konceptualno i tematski povezanih radionica koje provode posebno educirani voditeljski timovi stručnjaka za podršku ranom razvoju djeteta.

Radionice će se održavati u područnom objektu u Bribiru počevši od 02.10.2019. završno sa 12.12.2019. Prvi ciklus radionica realizirat će se pod vodstvom tima  educiranih voditeljica koji čine Iva Baldo Karlić – stručni suradnik pedagog te Jasmina Antić i Kristina Galić – odgajateljice.