POLAGANJE VREMENSKE KAPSULE I OTVORENJE RADOVA NA NOVOM VRTIĆU

Posljednjeg dana srpnja svečano je u temelje budućeg vrtića položena vremenska kapsula, svojevrsni kamen temeljac. Zemljani radovi trebali bi se završiti do rujna, a potom slijedi postavljanje modula koji se već izrađuju u tvornici tvrtke Jedinstvo d.o.o. Krapina. Očekivani završetak radova je u veljači 2021. Novi vrtić moći će primiti do 120 djece.

Svečanosti su prisustvovali načelnik Vinodolske općine Marijan Karlić, ravnateljica Dječjeg vrtića Cvrčak i mrav Dajana Jerčinović, ravnateljica Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Matilda Copić i Ivan Mihalić, predstavnik izvođača radova Jedinstvo Krapina, a uz vesele tribaljske vrtićarce i roditelje, pridružili su im se predsjednik Upravnog odbora Dječjeg vrtića Cvrčak i mrav Boris Glavan te mnogi općinski čelnici.

Projekt izgradnje novog objekta Dječjeg vrtića Cvrčak i mrav u Triblju investicija je vrijedna 13.119.985,19 kuna, a dio sredstva za izgradnju financijski podupire Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju pri Ministarstvu poljoprivrede, u iznosu od 7,4 milijuna, dok je ostatak potrebnih sredstava osigurano kreditiranjem HBOR-a.