Posjet ravnatelja Primorsko -goranske i Ličko – senjske županije dječjim vrtićima grada Ljubljane i susret s gradonačelnikom Ljubljane g. Zoranom Jankovićem

Članice Aktiva ravnatelja Primorsko- goranske i Ličko -senjske županije posjetile su 13.12.2018. vrtiće Trnovo i Pedenjcarstvo u Ljubljani. Srdačno smo dočekani od ravnateljice i predsjednice Aktiva ravnatelja Ljubljane gđe. Suzane Antič. Uz Ravnateljicu slovenskog vrtića, dočekale su nas i druge ravnateljice članice Aktiva ravnatelja. Uz ugodan razgovor i prigodnu izmjenu poklona, dotakli smo se stručnih tema odgojno-obrazovne prakse, ustrojstva rada, materijalne opremljenosti i kurikuluma koje provode slovenski i hrvatski vrtići. Obišle smo dva vrtića i s djelatnicima razmijenili iskustva direktnog pedagoškog rada u skupinama.

Tijekom susreta, veliku čast nam je učinio i gradonačelnik Grada Ljubljane g. Zoran Janković s kojim smo proveli 30 min. u razgovoru i ugodnom druženju. U kraćem izlaganju Gradonačelnik nam je objasnio načine financiranja standarda ljubljanskih vrtića kao i napore koje čine on i njegovi suradnici kako bi izgradili nove vrtiće i podigli standard u postojećim objektima. Iskazao je zadovoljstvo i posjetom ravnatelja iz hrvatskih županija uz nadu da će taj i budući  susreti ojačati pedagoški rad i suradnju za dobro najmlađih korisnika vrtićkih usluga obje države.