DAN ZAHVALNOSTI ZA PLODOVE ZEMLJE U BRIBIRU


Categories :

U objektu Bribir sve tri skupine su obilježile Dane zahvalnosti za plodove Zemlje.

Frankopani su Dane zahvalnosti za plodove zemlje i Dan jabuka obilježili kroz različite istraživačke, likovne i životno-praktične aktivnosti. Istraživali su kako izgleda bundeva iznutra, kako miriši i kakve su joj sjemenke, zatim su ju naslikali, a drugi dan su izradili svoje bundeve od kartona, obojane riže i drugih sjemenki. Bili su vrijedni te su pripremili “Jesensku voćnu salatu” od grožđa, jabuka, kruški, nara, šljiva i mandarina. Bila je vrlo ukusna. Za zasladiti kraj tjedna zamijesili su tijesto, naribali jabuke i ispekli svoje male pite od jabuka.

Cvrčci su također proveli niz zanimljivih aktivnosti. Istraživali su stabljiku kukuruza s plodom te sami plod od kojeg su odvojili zrna, pročitali slikovnice ”Anin kruščić” i ”Djedova pogača” te usvojili pjesmicu ”Pekar”. Manipulirali su senzornim kutijama punjenim kukuruzom, palentom, grizom te prosom. Likovno su se izražavali na temu plodova Zemlje nakon promatranja istih te napravili zanimljive slike od zrnja kukuruza. Za kraj su proučili kako i od čega se radi kruh te zamijesili i ispekli vlastite kruščiće raznih oblika te se naravno zasladili njima.

Mravci su ovaj tjedan bili pravi mali istraživači. Započeli su sa istraživanjem jesenskih plodova. Jesenske plodove su promatrali, imenovali, dodirivali i mirisali, a iste su iskoristili i za slikanje i izradu plakata „Jesen“. Od svih plodova djecu je najviše zainteresirao kesten i njegova bodljikava ljuska. Krajem tjedna obilježili su Dane zahvalnosti za plodove Zemlje izradom gotovih slastica. Malo je reći da su uživali u njihovoj izradi, a kasnije i u kušanju.