UPISI

Upisi za redovite jasličke i vrtićke programe provode se tijekom travnja, a za program predškole tijekom prosinca.

Zahtjevi za upis u redovne programe provode se isključivo putem aplikacije e-Upisi dostupne na platformi e-Građani. Aplikacija omogućava dohvat podataka o kojima evidenciju vode tijela javne vlasti, čime se dokida potreba za prikupljanjem određenog dijela dokumentacije u papirnatom obliku. Stoga roditelji koji namjeravaju podnijeti prijavu za upis djeteta na predstojećim upisima trebaju, ukoliko već nisu, aktivirati uslugu e-Građani te izvršiti provjeru svojih podataka i podataka o djetetu.

Zahtjev za upis se može predati i tijekom naknadnih upisnih rokova. Naknadna predaja zahtjeva putem web aplikacije e-Upisi se obavlja u roku koji utvrdi Ministarstvo znanosti i obrazovanja. Predaja zahtjeva izvan naknadnog upisnog roka nije moguća.

Upis u vrtić ostvaruju djeca s prebivalištem na području Vinodolske općine. Djeca s prebivalištem na području drugog grada ili općine se mogu upisati ako im grad ili općina u kojoj dijete ima prebivalište odobri sufinanciranje boravka u vrtiću. Djeca ostvaruju prednost pri upisu prema kriterijima propisanim Zakonom o predškolskom odgoju i obrazovanju i Pravilnikom o upisima. Na temelju tih kriterija se utvrđuje broj bodova za svako dijete te se popunjavaju slobodna mjesta u vrtiću.

U samo iznimnim okolnostima, ukoliko roditelji ne raspolažu računalnom opremom potrebnom za upis, moći će se obratiti administratoru vrtića te zajedno sa njim unesti potrebne podatke u aplikaciju e-Upisa. Administrator e-Upisa za Dječji vrtić “Cvrčak i mrav” je pedagoginja Iva Baldo Karlić (kontakt broj: 0992420704).

Upis djeteta u dječji vrtić uvjetuje se urednim cijepljenjem protiv bolesti iz Programa obveznih cijepljenja, s iznimkom djece koja imaju kontraindikacije na pojedina cijepljenja. Roditelji su obavezni priložiti potvrdu nadležnog pedijatra o obavljenom sistematskom zdravstvenom pregledu djeteta.

Roditelji djece čija djeca već pohađaju vrtić tijekom ožujka ispunjavaju Obrazac za nastavak korištenja usluga vrtića kojim potvrđuju da će nastaviti koristiti usluge vrtića i tijekom sljedeće pedagoške godine.

Poveznica za pristup e-upisima: https://vrtici.e-upisi.hr/.

Roditelji trebaju između upisnih rokova ispuniti upitnik ”Iskaz interesa za upis u vrtić” kako bi se temeljem njihovih interesa i slobodnih mjesta u programima mogli raspisati naknadni upisi. Temeljem ispunjenog upitnika, vrtić će kontaktirati roditelje radi obavijesti i dogovora o upisima. Naknadni upisi se raspisuju u periodu između rujna i ožujka.

Poveznica na upitnik ”Iskaz interesa za upis u vrtić”