OBILJEŽAVANJE HRVATSKOG OLIMPIJSKOG DANA


Categories :

U našem vrtiću Hrvatski olimpijski dan obilježen je 08. rujna 2023. godine. Djeca su toga dana u vrtić došla obučena u bijele majice. U jutarnjem dijelu dana s djecom se razgovaralo o važnosti kretanja, tjelesnog vježbanja i bavljenja sportom. Kroz jutarnje razgovore djeca su upoznata sa novim pojmovima “olimpijskim simbolima” te razgovarali o tome što simboliziraju krugovi na zastavi – svaki krug predstavlja jedan kontinent.

Sportske aktivnosti u Triblju organizirana su na velikom nogometnom igralištu. Započeli su vježbama zagrijavanja, OPV te različitim štaftnim igrama poput prelaženja polgon prepreka, nošenje štafetne palice, preskakivanje prepreka i sl. Za kraj djeca su imala mogućnost igranja nogometa po čitavom terenu i šutiranja lopte u gol.

U Bribiru su djeca igrala igru pantomime kroz koju su pogađali sportove. Oslikavali su olimpijsku zastavu, izrađivali baklje i medalje i za kraj proveli sportske aktivnosti. Djeca su kroz poligon pokazala svoju spretnost, koordinaciju i preciznost.

Sva djeca zasluženo su dobila medalje za aktivno sudjelovanje u igrama prema vlastitom interesu.