OBILJEŽEN DAN OČEVA


Categories :

Dječji vrtić „Cvrčak i mrav“ i ove je godine obilježio Dan očeva brojnim aktivnostima u čast proslave važne uloge očeva u životu djece.
Vrtićke skupine „Črišnjice“ i „Bobice“ obilježile su ga interpretacijskom šetnjom do starog naselja Kotor u Crikvenici. Ista šetnja, organizirana je ujedno i kao humanitarni uspon u sklopu UNICEF-ovog programa „Škole za Afriku“. U šetnji je sudjelovalo ukupno 60-tak roditelja i djece. Šetnju su predvodile vodičkinje Marijana Mužević i Ivana Vretovski, članice PD „Strilež“.
Skupina „Tići“ svojim je očevima pripremila zajedničko druženje uz more na igralištu plaže Lučica u Crikvenici. Uz dobru igru i druženje na igralištu, proveli su zajedničko popodne, a završili ga natjecanjem u bacanju kamenčića u more. Istoga dana skupine „Rožice“ i „Ribice“ zajedno sa djecom izradili su čestitke za očeve otiskivanjem dječjih dlanova i prstića. Jaslička skupina „Rožice“ svojim je očevima pružila i „dan otvorenih vrata“ u skupinu tijekom kojeg su u skupini ugostile oca jednog dječaka koji je jutro proveo u druženju i igri zajedno sa djecom iz skupine. Isto tako, u poslijepodnevnim satima jasličke skupine „Rožice“ i „Ribice“ pripremile su i zajedničko druženje djece i očeva u vrtiću. Zajedničko druženje bilo je
organizirano na temu „Biciklijade“ u kojem je bilo omogućeno donošenje omiljenih vozila i guralica od kuće, što je jako razveselilo svu djecu. Druženje je započelo u dvorani vrtića te se zatim proširilo na vanjski prostor dvorišta uz igru, vožnju, druženje i čašćenje. Biciklijada je protekla u vedrom i veselom raspoloženju uz više od 20 očeva i ostalih članova obitelji koji prisustvovali druženju.
Djeca skupine Frankopani su izrađivala pehare od recikliranih materijala kao poklon za tate. U popodnevnim satima su organizirali igraonicu s tatama na kojoj su odigrali dvije tombole s prigodnim nagradama. Djeca su crtala očeve, a očevi djecu. Popunili su zajedno zabavnu anketu i za kraj se počastili uz druženje te je svako dijete uručilo svom tati pehar. Skupina Cvrčci organizirala je sportsko druženje djece i očeva na Pilani. Druženje su započeli s općim pripremnim vježbama, a nakon toga uslijedilo je natjecanje u 4 igre. Sportsko druženje završeno je u pravom sportskom duhu, tj. podjelom diploma koje su izradile odgojiteljice.
Skupina Mravci je također održala sportsko druženje s tatama na „frankopanskom“ igralištu te su proveli razne igre kao npr. rušenje čunjeva, provlačenje kroz kolutove, cik-cak hodanje, ubacivanje loptica u koš, igre s reketima i sl. Za kraj su djeci podijeljeni slatkiši, a očevima diplome za sudjelovanje.