MAŠKARE U NAŠEM VRTIĆU


Categories :

Po običaju i navadi staroj i ove su godine maškare vladale našim vrtićem tri tjedna.

Djeca su u vrtić donosila najdraže kostime pa smo po skupinama mogli vidjeti princeze, Spidermane, Batmane, gusare, klaunove, vještice, vatrogasce, policajce, jednoroge, bubamare, pčelice i još mnoštvo drugih.

U sobama su se provodile razne likovne aktivnosti, pa su tako izrađivani klaunovi od kolaž papira, razne maske od pedagoški neoblikovanog materijala, slikala se narodna nošnja, izrađivane su maškarane krune od papira u boji, crtali i bojali razne oblike krinki… Plesali, pjevali, igrali glazbene igre.

U objektu Tribalj prvi maškarani četvrtak vrtić je posjetila maškarana grupa iz Grižana “Z brda z dola”, a dočekala su ih djeca vrtićkih skupina uz frite i sok. Zajedno su se proveselili uz pjesmu i ples na dvorištu vrtića. Djeca jasličkih skupina, taj su dan, maškarane zabave imala u svojim sobama.

Drugi maškarani četvrtak vrtićke skupine “Bobice” i “Črišnjice” imale su maškaranu zabavu u dvorani vrtića gdje su plesali uz prigodnu glazbu i častili se fritama. Odgajateljice su djeci donijele prave instrumente (bubnjeve i činele) te su djeca imala priliku svirati, a zatim su odlučili obići vrtić uz tradicionalni maškarani pozdrav te su posjetili ured ravnateljice, kuhinju i jasličke skupine.

Na Mesopusni utorak djeca vrtićkih skupina, zajedno sa djecom iz OŠ Juraj Klović Tribalj, išla su u posjet HEP-ovom postrojenju gdje su ih dočekali djelatnici HE “Vinodol”. Djeca su uz pratnju bubnjeva, harmonika i činela plesala, a zatim su bili počašćeni krafnama i sokom. Na povratku u vrtić su ispred osnovne škole vidjeli i paljenje mesopusta. Za to su vrijeme jasličke skupine “Tići”, “Rožice” i “Ribice” u dvorani vrtića imale druženje i ples pod maskama. Zadnji utorak bio je posebno uzbudljiv i u objektu Bribir kada su ih posjetili Kraljica riječkog karnevala i Bribirska parada.

Tijekom maškaranog razdoblja jasličke su skupine “Rožice” i “Ribice” organizirale maškarano druženje roditelja, djece i odgojitelja u vrtiću te su uz pjesme, ples i igre zajedno iskusili maškarano veselje.

Osim provedenih aktivnosti u vrtiću, djeca našeg vrtića sudjelovala su na Riječkom i Crikveničkom karnevalu te na dječjoj reduti u Grižanama s maskom “Šumske vile i vilenjaci”.

Na Crikveničkom karnevalu i dječjoj reduti su, uz pratnju roditelja, sudjelovala i djeca jasličkih skupina u šarenim maskama.