OBILJEŽEN MAJČIN DAN


Categories :

Ove godine Majčin dan u vrtiću u Triblju obilježen je na nekoliko načina. Djeca svih odgojno-obrazovnih skupina svojim su mamama izradila čestitke i okvire sa slikama. Prilikom izrade korištene su brojne tehnike poput slikanja, otiskivanja ruku, kolaža i točkanja.

Jasličke skupine “Tići” i “Ribice” organizirale su poslijepodnevno druženje s mamama na Tribaljskom jezeru. Djeca su se tamo mogla igrati u pješčaniku s kanticama i lopaticama, spuštati se toboganom i skrivati u tunelu te su mogli voziti automobile i motore guralice. Prekrasno vrijeme osiguralo im je uživanje, istraživanje i druženje u prirodi koje je proteklo u vedroj i veseloj atmosferi, igri i razgovoru svih prisutnih.

Skupina “Rožice” je uz izradu čestitki Majčin dan obilježila šetnjom s mamama uz potok do Tribaljskog jezera gdje su zatim imali piknik. U skupini im je boravila i mama Irena koja je svima napravila lude frizure, a zatim su svi zajedno zaplesali breakdance.

Djeca vrtićkih skupina “Bobice” i “Črišnjice” razgovarala su o svojim mamama, zapisivali su izjave i izrađivala su im čestitke. S mamama je planirana zajednička šetnja uz potok do mjesta gdje vrtićke skupine kampiraju, piknik i druženje no još nije ostvarena zbog lošeg vremena. U narednom razdoblju, planirana šetnja i druženje s mamama biti će ostvarena.

Jasličarci iz skupine ”Mravci” Majčin dan obilježili su interpretacijom pjesmice “Moja mama” te spomenuli kroz kratak verbalan poticaj ime svake mame. Izrađivali su poklone za sve mame te su temperom bojali čašice, cvjetove od tvrdog bijelog papira i špatule.

Skupina Frankopani obilježila je Majčin dan nizom priča o mamama, razgovorima i anketom. Izrađivali su čestitku sa slikom mame te poklon cvijet od gužvica krep papira.

U skupini Cvrčci se razgovaralo o mamama i njihovoj važnosti:

Odgajateljica: Što mislite, kakav je to Majčin dan?

Daria: Kad mami daš poklone.

Toma: Ja znam što je majčin dan, da mami možeš dat cvijet ili neki poklon.

Odgajateljica: Što još možemo darovati mamama?

Magdalena: Da budemo dobri.

Odgajateljica: Jesu li mame važne i zašto?

Toma: Kad ti tata i baba nekamo odu, a nema mame onda si sam doma.

Odgajateljica: Što vi radite sa svojim mamama?

Luna: Ja kuham sa svojom mamom.

Šime: Peći kolače.

Ivor: Ja s mamom radim palačinke.

Odgajateljica: Što mame trebaju raditi na Majčin dan?

Toma: Biti sretne.

Odgajateljica: Što mame ne smiju raditi za Majčin dan?

Noa: Ne smiju se ljutiti na nas.

Lota: Ne trebaju kuhati.

Viktor: Ne moraju ni usisavati.

Toma: Moraju odmarati!