OBILJEŽENI DANI VRTIĆA


Categories :

U periodu od 20. do 24. svibnja obilježeni su još jedni Dani vrtića. Sve skupine provele su brojne aktivnosti.

Vrtićke skupine Bobice i Črišnjice Dane vrtića započele su s kreativnom radionicom sa Anom Šego. Djeca su, uz podršku i pomoć gošće, izradili privjeske za ključeve te je svako dijete isti zadržalo za uspomenu. Održan je i Dan atletike. Sa svojim odgajateljicama djece su se dobro razgibala i naučila neke nove vježbe. Četvrti dan u tjednu je bio rezerviran za piknik na livadi, a za kraj tjedna su se ponovno razgibavali sa trenericom Esterom koja ih je upoznala sa Zumbom. Osim Zumbe, kraj tjedna je obilježilo i druženje s roditeljima uz Tribaljsko jezero.

Jaslička skupina Ribice je tjedan započela sa projektnim danom na temu „Životinjski svijet“. Djeci su ponuđene zaleđene životinje koje pomoću tople vode, soli, žličicama, kapaljkama „spašavaju“ od leda. Također su na magnetnoj ploči ponuđene životinje koje žive u moru. Djeca ih imenuju te uče o njihovom staništu. Drugi dan je rezerviran za sportske aktivnosti na dvorištu. Ribice su imale zadatak proći poligon sa različitim motoričkim zadacima. Nakon malo napora i truda slijedi biciklijada te šetnja bližom okolicom. Sredinu tjedna obilježio je likovni dan – slikanje pjenom po foliji, slikanje s ledom u boji i slikanje leda na terasi (kapaljke,boja, kockice leda). Tu je još bio i piknik na livadi na kojoj su djeca vrijeme provela u igri i istraživanju prirodnih materijala, pokreta tijela u igrama s pjevanjem i elementarnim igrama. Dane vrtića je obilježilo i druženje s roditeljima i drugom jasličkom skupinom Rožice, na Alpaka ranču na kojem su djeca imala mogućnost razgledavati i hraniti zečeve, koze, ovce, alpake i srne te jahati na poniju.

Jaslička skupina Rožice aktivnosti povodom Dana vrtića započela je projektnim danom na temu životinja podmorja u sklopu kojeg su se djeca imala priliku upoznati sa životinjama koje žive u moru putem listanja slikovnica, imenovanja životinja, igara uparivanja, slaganja puzzli te istraživačkim aktivnostima s bojom – oslikavanje podmorja. Sredinu tjedna obilježava sportski dan u sklopu kojeg je postavljen poligon prepreka na vanjskom prostoru. Dane vrtića završavaju piknikom na livadi.

Jaslička skupina Tići Dane vrtića započinje sportskim danom. Odlaze na stadion gdje se djeci slaže poligon sa različitim preprekama. Srijeda je rezervirana za istraživačke aktivnosti vodom. Djeci su ponuđene različite aktivnosti s vodom na balkonu. Tako Tići istražuju protok vode kroz cijevi, pune i prazne posude različitog volumena, premještaju plastične loptice iz jedne posude s vodom u drugu i to pomoću male cjediljke te premještaju vodu iz jedne posude u drugu sa žlicom, paljkom i drugim pomagalima. Četvrtak provode na dvorištu u likovnim aktivnostima. Djeca slikaju špricanjem, istiskivanjem boje iz rukavica, slikaju temperama i kistovima po foliji te kredama na velikom papiru.

Dane vrtića u objektu Bribir sve skupine započele su disco partyem, uz pizza rolade, koktele od prirodnih sokova, pjevanje na mikrofon i plesanje. Skupina Mravci je posjetila DVD Bribir gdje su se djeca upoznala sa vozilima, opremom, alatom i poslovima vatrogasaca.

Utorak je bio organiziran u dogovoru s mamom Esterom G. Stipeč, koja sa djecom provodi plesne aktivnosti – zumba kids u koje se rado uključuju sva djeca.

Uslijedio je likovni dan. Likovne aktivnosti provedene su u sobama i na vanjskom prostoru. Slikali su na platnu, po prozirnoj foliji, uz pomoć kapaljki sa vodom, otiskivali i sl.

Predškolci su posjetili školu, točnije prvi razred gdje ih je dočekala i njihova buduća učiteljica.

Ostatak tjedna proveden je u istraživačkim aktivnostima te druženju sa roditeljima.