PREDŠKOLSKE AKTIVNOSTI SKUPINE ”TIĆI”


Categories :

Vrtićka skupina ‘’Tići’’ su čista predškolska skupina te se stoga i baziraju najviše na aktivnosti vezane uz pripremu djece za polazak u školu.

Kroz proteklo polugodište bavili su se raznim aktualnim temama i aktivnostima vezanim uz godišnje doba jesen, obilježili Hrvatski olimpijski dan, Dane zahvalnosti za plodove zemlje i Mjesec knjige. Za vrijeme blagdana obradili su temu ‘’Radost je u malim stvarima’’ – obilježili  blagdane Sv. Lucija, Sv. Nikola, Božić. Mjesec siječanj i veljača bili su u znaku maškara te su se kroz tu temu pobliže upoznavali sa običajima našega kraja.

”Tići” su skupina koja veliki naglasak stavlja na tjelesne aktivnosti  te su tijekom prošlih mjeseci također provodili eko-temu ‘’Kretanjem do zdravlja’’. U sklopu te teme odlazili su u šetnje bližom okolicom, promatrali i opisivali okolinu, promatrali stanje okoliša I sl. Tjelesne aktivnosti – jutarnje tjelovježbe, vježbice iz Brain gyma,  Mindfulnessa, joga poze za djecu te štafetne i elementarne igre, provodili su svakodnevno u sobi dnevnog boravka, na vanjskom prostoru vrtića te u novoj vrtićkoj sportskoj dvorani.