OBAVIJEST O NOVOM NAČINU UPISA U VRTIĆ

Categories :

U periodu od 12. do 20. svibnja provodit će se upisi u Dječji vrtić ”Cvrčak i mrav” za pedagošku godinu 2022./2023. Novost je ove godine da se upisi provode isključivo elektronski, putem web aplikacije e-Upisi koja je dio e-usluga portala eGrađani (https://e-upisi.hr).

Prednost e-upisa je da se dokumenti potrebni za upise automatski povlače iz sustava e-Građani i time se rasterećuje roditelje fizičke dostave dokumenata. Za korištenje web aplikacije potrebni su: pristup internetu i važeća vjerodajnica za pristupanje sustavu e-Građani. U iznimnim slučajevima, ukoliko roditelj ne ispunjava jedan od navedenih uvjeta, može se javiti u vrtić kako bi zajedno sa administratorom podnio zahtjev za upis, uz prethodnu najavu i dogovor za termin. Prije podnošenja zahtjeva za upis djeteta potrebno je obavezno pročitati sve upute koje će biti dostupne na web stranici vrtića u tjednu prije upisnog roka.

Dokumenti potrebni za bodove se povlače iz sustava e-Građani pri predaji zahtjeva za upis. U slučaju da neki od dokumenata ne postoje u sustavu e-Građani, roditelji ih može učitati prilikom predaje zahtjeva (npr. potvrda pedijatra o obavljenom sistematskom pregledu, rješenje o dječjem doplatku). Popis dokumentacije potrebne za upis, kao i način bodovanja, roditelji mogu pročitati na web stranici vrtića (Pravilnik o upisima). Slobodna mjesta se popunjavaju prema broju bodova, od većeg ka manjem.

Upisni rokovi su zadani i ne mogu se mijenjati, predaja zahtjeva nakon isteka upisnog roka redovitih upisa neće biti moguća. U periodu od 22. svibnja do 5. lipnja 2022.  predviđena je obrada i evaluacija zahtjeva te će 6. lipnja 2022. godine biti objavljeni rezultati upisa. U navedenim periodima roditelji će putem aplikacije e-Građani imati uvid u status predanog zahtjeva.

U sustavu e-Upisa ne postoje liste čekanja te je roditelj neupisanog djeteta dužan ponovo predati zahtjev u sljedećem upisnom roku. Predaja zahtjeva za upis izvan redovitog roka (naknadni upisi) će biti moguća jednom mjesečno, u terminima kada pristup usluzi e-upisi bude omogućen unutar sustava i to isključivo u periodu između rujna i ožujka. Obavijest o početku redovitih i naknadnih upisa će se objavljivati na web stranici vrtića. Roditelji će moći također putem web stranice vrtića iskazati svoj interes za upis u vrtić, temeljem kojega će biti obavještavani o raspisivanju naknadnih upisa.

Administratori za e-Upise u Dječjem vrtiću ”Cvrčak i mrav” su pedagog Iva Baldo Karlić i zdravstvena voditeljica Paula Banušić. Za sve informacije i dogovore roditelji mogu kontaktirati pedagoga na broj 099/2420704 ili na mail roditelji.cvrcakimrav@gmail.com.

Poveznica za pristup e-upisima: https://vrtici.e-upisi.hr/.