OBILJEŽEN TJEDAN ZDRAVLJA U VRTIĆU ”CVRČAK I MRAV”


Categories :

Dječji vrtić ”Cvrčak i mrav” se i ove godine priključio pozivu Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo za obilježavanje Tjedna zdravlja.

Tjedan zdravlja se obilježio u periodu od 04. do 08. travnja povodom obilježavanja Svjetskog dana zdravlja te pod temom vode. Tjedan zdravlja u vrtiću pokrenut je kako bi zajedno s djecom i obiteljima osvijestili važnost brige o zdravlju i naučili nove načine kako djeci približili zdrave navike. Svaki dan imao je svoj naslov: ”Proslavimo vodeni ponedjeljak”, ”Učimo o vodi na zemlji u utorak”, ” Budimo čisti k’o srijeda”, ”Popijmo sve čaše vode za zdravlje u četvrtak” te ”Dajmo pet(ak) za čisti svijet”.

U obilježavanje Tjedna zdravlja uključile su se sve odgojno-obrazovne grupe vrtića. Vrijedne odgajateljice su sa djecom provele razne eksperimente (kruženje vode u prirodi, kišni oblaci, agregatna stanja vode, kišomjer, pročišćavanje vode, što pluta i tone), proučavale enciklopedije i knjige sa tematikom važnosti očuvanja vode, čistile okoliš uz tribaljski potok, zalijevale biljke na balkonima, rješavale su se radne liste s tematikom vode, razgovaralo se o važnosti vode za ljude, biljke i životinje te o životinjama koje žive u vodi, zatim o količini vode u ljudskom tijelu i o onečišćenju vode, oponašalo vodu zvukom, igralo slušni memory, učilo o važnosti vode za pravilnu higijenu, likovno se izražavali (slikanje obojenim ledom)…

Djeca su pokazala zavidno znanje o važnosti vode za okoliš, ali i naučila nešto novo.