POŠUMLJAVANJE OPOŽARENOG PODRUČJA NA BARBARI


Categories :

Nakon dvije godine upješno je nastavljena akcija pošumljavanja opožarenog područja na Barbari.

Akcija je, kao i uvijek do sada organizirana u suradnji sa Šumarijom Crikvenica.

Predškolci skupina Tići iz Triblja i Cvrčci iz Bribira  dječjeg vrtića Cvrčak i mrav zasadili su stotinjak sadnica crnog bora.

 Na samom mjestu , prije uspona na brdo ,podno crkvice sv. Juraj, djelatnici Šumarije su nam objasnili postupak sadnje sadnica. Nakon toga podijelili smo se u tri grupe, te sa svojim vodičima- djelatnicima Šumarije i upraviteljem Šumarije Crikvenica krenuli  na posao. Penjući se, naišli smo na manja stabla bora, koja su prethodnih godina posadili polaznici vrtića.

Djelatnici Šumarije vrijedno su kopali rupe za sadnju sadnica, a u svaku iskopanu rupu djeca su posadila sadnicu crnog bora. Svaku smo obložili manjim kamenjem da bi korijen bio zaštićen.

U trenucima odmora uživali smo u prekrasnom pogledu na more, kao i na bribirsku stranu. Prekrasno travanjsko jutro bilo je kao stvoreno za boravak u prirodi.

Hvala djelatnicima Šumarije Crikvenica, Juri, Ljubi i Damjanu, upravitelju Šumarije Borisu Mikliću, autoprijevozu Čavrak, roditeljima ,djedovima i bakama na suradnji kako bi mogli ostvariti i nastaviti ovu našu eko akciju.