Svjetski dan turizma


Categories :

Svjetski dan turizma obilježen je 27.9.2022. u bribirskom Domu kulture.

Slavlje turizma oslonac je imalo na kulturno-povijesnoj baštini i tradiciji vinodolskog kraja, a u bogatom programu sudjelovali su svi , od najmlađih do najstarijih.

Najmlađi Vinodolci izveli su dvije skladbe – »Kulu starih Frankopana« koja je nastala kao rezultat projekta u vrtiću te svečanu himnu PGŽ-a »Zavičaju tebi«, ispunivši srca prisutnih toplinom i iskrenom radošću .Zaslužni su  i za posebne uratke postavljene na zidovima i drugim dijelovima unutarnjeg prostora bribirskoga Doma kulture.

Naime, vrtićarci su svojim ručicama izradili zanimljive portrete članova obitelji Frankopan, dok su nešto starija djeca, školarci iz bribirske OŠ Josipa Pančića, osmislila ilustracije i bribirske besede uklopljene u maštovitu – Bribirsku slovaricu.

Domaći štih upotpunili su članovi Udruge Zrinskih i Frankopana Drivenik, koji su posjetitelje dočekivali odjeveni u atraktivne povijesne kostime, spremni za poziranje i fotografiranje.

Posebnu atrakciju bribirskog programa činile su srednjovjekovne igre i natjecanja za djecu i odrasle, koje su uprizorili mladi i entuzijastični članovi Udruge za oživljanje povijesti Ordo Sancti Viti iz Rijeke.

Srednjovjekovni vitezovi priredili su uzbudljivu prezentaciju viteških borbi, koju su, naravno, s posebnim zanimanjem, promatrali oni najmlađi, te se u njih i uključili.

Raduje nas suradnja sa Oš dr. Josipa Pančića, Turističkom zajednicom Vinodolske općine te Kulturnom rutom Putevima Frankopana.