VRIJEDNI NAJMLAĐI JASLIČARCI


Categories :

Jaslička skupina Rožice vrlo je aktivna od samog početka pedagoške godine. Puno je djece uspješno završilo period adaptacije, ali zbog velikog interesa i upisa nove djece adaptacije se protežu tijekom cijele godine. Neke od tema kojima su se bavili su „Tko sam ja-tko si ti“, „Jesen“, „Čitaj mi priču“, „Božić“, „Maškare“ i tema koja je aktualna tijekom cijele godine „Vježbamo zajedno svi“.

Tjelesno vježbanje od iznimne je važnosti za svu djecu, počevši od onih najmanjih. Cilj tjelesnog vježbanja djece jasličkog uzrasta prvenstveno je usavršavanje prirodnih oblika kretanja te svakodnevnim vježbanjem djeca postaju spretnija i sigurnija. Tjelesne aktivnosti provode se u sobi dnevnog boravka kroz različite govorne igre, igre s pjevanjem i glazbu. U dvorani odgajateljice postavljaju i osmišljavaju poligone gdje djeca imaju mogućnost svladavanja različitih prepreka.

Boravkom na zraku djeca uče o sebi i svome tijelu. Svakodnevno odlaze u dvorište vrtića te djeca usavršavaju različite motoričke vještine poput koordinacije, ravnoteže i preciznosti prelazeći postavljena igrala. Šetnje i boravci na livadi čine posebno zadovoljstvo. Djeca se zabavljaju bez igračaka pronalazeći prirodne neoblikovane materijale do kojih dolaze hodajući po strmom i neravnom terenu. Oni malo veći uspješno svladavaju i penjanje po drveću.