AKTIVNOSTI SKUPINE “ČRIŠNJICE”


Categories :

U posljednje vrijeme obrađene su razne teme, kao što su: maškare, Valentinovo i Dan žena.
Djeci su posebno zadovoljstvo predstavljale maškarane zabave koje su održavane u dvorani surađujući sa ostale tri skupine kako bi sve što bolje pripremili pa tako na zabavama nije nedostajalo smijeha i veselja. Nakon toga uslijedilo bi čašćenje svima dobrom poznatom maškaranom slasticom, fritulama.

Poslije maškara na vrata je “pokucala” i ljubav (Valentinovo). U razgovoru s djecom dobili smo poprilično zanimljive odgovore na pitanje: “Što je ljubav?”. Neki od tih odgovora glasili su: “Teta ljubav je za mene moja mama i moj tata”, “Ljubav su životinje”, “Ljubav je kad me mama zagrli”, “Ljubav živi u srcu”.
Naše su nam male i one malo veće “Črišnjice” svojim odgovorima samo potvrdile ono što već odavno znamo, a to je da su dječja srca neiskvarena i prepuna ljubavi.

Djeca su također u likovnom centru “crtala” ljubav onako kako je oni vide i zamišljaju, a za kraj su sobu dnevnog boravka na kratko pretvorili u mali “plesni podij” kako bi odigrali igru “Ples srca”.
Dočekali su i Dan žena kada su razgovarali o značenju tog dana te svojim dragim mamama, bakama, tetama, sestrama i ostalim dragim ženskim osobama izrađivali čestitke kako bi ih razveselili.

Odgajateljice su bile vrijedne te su krenule u preuređivanje sobe dnevnog boravka pa je dodan eko-centar. U njemu se nalazi farma za domaće životinje, ali i stanište za divlje životinje. Djeca uče koliko su životinje važne za naš planet, uče brinuti o njima, ali i o prirodi općenito. Ovaj centar nalazi se blizu istraživačkog centra te su neka djeca uzimala i povećalo kako bi pobliže promotrila životinje (i sve ostalo što se u tom centru nalazi). Iste su tražili i po dječjoj enciklopediji te proučavali građu, čime se točno hrane, kakva im klima najviše odgovara i slično.

Centri u sobi dnevnog boravka opremljeni su materijalima na način da svako dijete može pronaći ono što mu najviše odgovara. “Črišnjice” iz dana u dan postaju sve bolji istraživači, graditelji, liječnici, umjetnici… a mi smo tu da ih vodimo i usmjeravamo onako kako najbolje znamo i dopustimo njihovim malim krilima da rastu.