Završetak provedbe programa Škole za Afriku


Categories :

U UNICEF-ov humanitarni program Škole za Afriku ove su se godine uključile vrtićke skupine objekta Bribir Frankopani i Cvrčci. 

Za početak su se obrađivale osnovne informacije o položaju Afrike i životu ljudi i djece u Africi, s naglaskom na otok Madagaskar.
U jednoj od vrtićkih soba oformljen je centar Afrike, obogaćen sa fotografijama biljaka i životinja karakterističnih za Afriku. U centar je postavljena i kartonska velika piramida u kojoj se djeca mogu igrati. Na stolu je postavljena pustinja – pijesak, piramide i životinje s kojima su se djeca rado igrala.
U suradnji s roditeljima prikupljene su plahte koje su djeca oslikavala te su se od njih sašile afričke haljine. Uz to, djeca su sudjelovala u izradi nakita – ogrlica, naušnica i krinki.
Djevojčice su za navedene stvari pokazivale izrazit interes te su se učestalo upuštale u simboličku igru  i glumile da su Kleopatra.
Na magnetnoj ploči napravljena je karta Afrike na koju su djeca dodavala sličice životinja, biljaka i građevina karakterističnih za Afriku.
Također se od pedagoški neoblikovanog materijala izrađivalo afričke kućice i životinje – krokodila, žirafu, zebru, nosoroga i slona.
Stolno-manipulativni centar je nudio razne pokrivaljke na temu Afrike te uparivanje životinjskih uzoraka.
Izrađeni su i bubnjevi koje su djeca koristila dok su slušali afričku glazbu.